Scroll

Details

Project Type: Renovation & Restoration
Construction Cost: $10.5M
Size: 4,000 SF New
16,000 SF Reno

Courthouses

Newton Courthouse

Newton, MA

This District Courthouse project included a full architectural and interior design services resulting in a 16,000 SF renovation and restoration with a 4,000 SF addition. Located in West Newton Village, this historically sensitive project shares an active street frontage with the Newton Police Department headquarters facility. The plaza shared between the two facilities was fully renovated as part of this design effort, as well as creation of a new entry vestibule, judge’s lobby and chambers, clerk magistrate, and probation department space. Two district courtrooms were fully renovated, refurbished, and made accessible. The project was completed in 2004.

Project Leadership

James A. Barrett, AIA

LEED AP, ALEP |
Principal
Client Login